top of page
4_edited.jpg

OM

LÅTSKRIVER HILDE MERETE ØVERBY

Hildes sjangermessige tilknytning ligger innenfor musikkarten Americana – som inneholder elementer av ulike amerikanske musikkstiler, deriblant country, roots-rock, folk, bluegrass, R & B og blues. Bruk av akustiske instrumenter er en vital del av hennes uttrykk.


Meritter
I 2012 var Hilde publikumsfavoritt i BandWagon-konkurransen for låtskrivere (A-media for region nedre Romerike/Østlandet). Hun var en av 12 artister av over hundre som ble plukket ut til regionsfinalen ved Lillestrøm kulturhus for region Østlandet. Hilde var også med i A-pressens BandWagon konkurransen (2013) og ble plukket ut av juryen til å delta i regions finalen med låta «Back to you» som senere fikk terningkast 6

av et ungdomspanel i Romerikes blad og ble listet på www.oradio.no .  I 2014 var Hilde nok en gang med i tilsvarende regions finale med låta «Crash & Burn», denne gang i regi av Nettavisen og nådde nesten helt til topps.  Hilde var også innledningsvis deltaker i NRKs låtskriverkonkurranse «The Hit» med låta Back to You.


Hildes debutalbum «Moods Change” med produsent Dagfin Hjorth Hovind bak roret - ble sluppet 24.5.2013 og mottakelsen var veldig positiv (terningkast 5

 i Romerikes Blad, anbefalt fra P1’s «Rock City», anbefalt fra Ordentlig Radio etc.).  4 av hennes 12 låter fra albumet ble listet på NRK Østlandssendingen (Dance, Moods, Trapped, River of Love). Hilde har også flere ganger kommet høyt opp i internasjonal låtskriverkonkurranse og mottatt flere utmerkelser.


Hilde lanserer nå
NYTT ALBUM – SOUND OF FREYA
– et resultat av et møte med et kreativt musikalsk eventyr som startet med en reise til det fantastiske Nord!


Historien bak albumet Sound of Freya

I 2014 kom Hilde i kontakt med Anita Boucht, en dyktig poet fra ytterste Nord. Samarbeidet resulterte i 6 av låtene på albumet som nå lanseres. Hilde tonesatte Anitas poesi.


Hilde poengterer: «Anita skriver med hjertet, melodien kom til meg ved å hekte meg på hennes energi. Resultatet er det som ble forent!». Jeg er en person som lett hekter meg på andres energier, noen ganger løfter det meg, andre ganger trekker det meg ned, men jeg henger meg alltid fast. Denne gangen ga det et løft.

Eksempelvis vil jeg nevne låta «United Hearts» som ble skrevet innen 24 timer etter terrorangrepet i Paris 2015, Anita med ord fra Nord – jeg med melodi fra Sør-Øst»


Hilde og Anita turnerte flere steder fra nord til sør, men spesielt i Nord-Norge. (Hammerfest, Alta, Bodø). På denne reisen kom Hilde  også i kontakt med det samiske miljøet.


På albumet Sound of Freya holder Hilde seg til samme Country-Folk landskap som på forrige album, men denne gang med en ny vri.
Hilde har denne gang samarbeidet med Pan Studio. Bruk av akustiske instrumenter er fortsatt fremtredende, men denne gangen kombinert med snedig dryss av New Age.


Med seg på albumet har hun dyktige studiomusikere Børge Petersen-Øverleir (gitarer), Jørun Bøgeberg (bass), Paolo Vinaccia (trommer), Tron Syversen (keyboard, Pan Studio), Helene Edler Lorentzen (kor, Pan Studio), Hans Ulviken (bass).


Tittelsporet «Sound of Freya» (sjanger New Age) er laget med Piera Jovvna Sombys Trip Hop Joik som grunnbeat. Piera har gjentatte ganger vært perkusjonist på Hildes konserter. Tekst og melodi til låta skrev H på bussen mellom Alta og Hammerfest.


Hildes brennende engasjement for Natur-og mijø resulterte i låta  «Motvind».

Good feeling Country låta «Feather in the Wind» er siste tilskudd Hilde skrev før albumutgivelse. 


Hilde håper du lytter til og fanger energien i albumet «SOF». Albumet handler om kjærlighet, livsglede med tilhørende ansvarlighet og respekt blandet med alle fasetter knyttet til livet som fundament. Albumet trenger 2 gjennomkjøringer, så er du der, eller ikke <3 . Det viktigste i alles liv - er frie valg, hvor alle valg påvirker.

Uavhengig av alt - Nyt livet ditt -  med alle dets fasetter! 

Hilde Merete Øverby

Bio: Om
bottom of page